Nõmme tõrjub autoteed läbi Harku raba

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn plaanib taas autoteed läbi Harku raba ja metsa.
Tallinn plaanib taas autoteed läbi Harku raba ja metsa. Foto: Peeter Langovits

Nõmme linnaosa valitsus ei kooskõlastanud Pääsküla möödasõidutee eskiislahendust, mille kohaselt tuleks möödasõidutee läbi Harku raba.

Sellise lahendusega aga Nõmme linnaosa valitsus ja piirkonna elanikud nõus ei ole, teatas linnaosa valitsus.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul ei kooskõlastatud eskiislahendusega määratud Tähetorni tänava ja Tabasalu-Juuliku maantee ühendustee ehk Pääsküla möödasõidutee teetrassi, kuna puudub põhjalik analüüs projekteeritava tee vajalikkuse kohta. Samuti puuduvad teetrassi valiku põhjendused.

«Harku rabateed on populaarsed tervisesportlaste seas, raba on elu-ja kasvukohaks paljudele loomadele ja taimedele,» märkis Vakra. «Linnaosavalitsus peab otstarbekamaks lähiümbruse liiklusprobleemide lahendamist olemasolevate tänavate rekonstrueerimise ja kaasajastamise teel. Läbi Harku raba teed ei tule.»

Idee rajada tee läbi Harku raba on juba aastaid vana. Kuigi 2005. aastal otsustas linnavõim, et teed sinna ei tule, muudeti hiljem oma seisukohta ning tee rajamine võeti uuesti kaalumisele.

ARHIIV! Via Baltica ei hakka läbi Harku metsa jooksma

Linn tahab taas läbi metsade teid ehitada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles