ERR: arhitekti sõnul võib EKA peahoone siiski 2015. aastal valmida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia krunt.
Eesti Kunstiakadeemia krunt. Foto: Toomas Huik

Kui vaidlus naabritega sundvalduse teel ühele poole saab, ei ole tegelikult mingit põhjust, miks Eesti kunstiakadeemia peahoone ei võiks tähtajaks ehk 2015. aasta suve lõpuks valmis saada, ütles arhitekt Raivo Kotov.

Füüsiliselt on EKA praegu aga laiali jagatud ja kui selline olukord peaks aastaid kestma, siis see ei mõju ülikooli siseelule kindlasti hästi, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Arhitekt Raivo Kotov, üks KOKO Arhitektide asutajaid, kelle büroo samuti EKA arhitektuurikonkursil osales, leiab, et akadeemia võib siiski mõne aasta pärast uue peahoone saada.

«See Archimedese kartus ei ole väga põhjendatud, sest kui me vaatame siin kesklinnas kerkinud hooneid, mis on keerulistes kohtades, samuti majade vahel, siis näiteks kaksiktornid, kus on Swisshotel ja külaliskorterid, mis on mahult kaks korda kõrgem, ehitati valmis kahe ja poole aastaga. Võin eksida, võib-olla oli see kahe aastaga,» märkis Kotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles