Talentide linn: riigihange murdunud puude äraveoks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puud Kolde puiestee äärses metsatukas.
Murdunud puud Kolde puiestee äärses metsatukas. Foto: Liis Treimann

Talvel tormiga murdunud puude äravedamiseks tuleb korraldada riigihange, aga seda saab teha pärast lume sulamist.


Helme tänava elanik pöördus maaameti poole soovitusega tükeldada ja vedada minema mõned tormiga maha langenud puud, vastuseks sai ta bürokraatia musternäite.

«Olete pöördunud Maa-ameti poole teatega, et Põhja-Tallinna linnaosas asuval Kolde pst 75 kinnistul on tormiga maha langenud mõned puud. Kirjutate, et ehk õnnestub Maa-ametil saemees leida, kes puud pakkudeks lõikab ja ära veab,» vastas maa-amet.

«Kolde pst 75 kinnistu (katastritunnusega 78408:804:0110) on riigimaa, mis on registreeritud maakatastris ja riigi kinnisvararegistris. Nimetatud riigivara valitsejaks on Keskkonnaministeerium ja volitatud asutuseks Maa-amet. Selgitame, et riigivara valitsemist korraldav volitatud asutus tohib riigimaade hooldustöid tellida vaid riigihanke korras.

Teatame, et oleme teostanud nimetatud kinnistul 06.01.2012 paikvaatluse, mille käigus selgus, et Kolde pst 75 kinnisasjal on vähemalt 8 maha kukkunud puud, mis vajavad likvideerimist. Niipea kui lumeolud võimaldavad saada täpse ülevaate tellitava töö mahust, tellime riigihanke korras Kolde pst 75 kinnistul murdunud puude likvideerimise,» lubati kodaniku murele lahendust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles