Tallinn tahab kolme aastaga vähendada uimastite tarbimist kolmandiku võrra

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters/SCANPIX.

Tallinna linnavolikogu hakkab täna arutama alkoholismi, narkomaania ja HIV ja aidsi leviku ennetamise arengukava, mille üheks peaeesmärgiks on vähendada 2012. aastaks uimastite kasutamist 30 protsendi võrra.

Seejuures käib arengukava eesmärgis käsitletud uimastite alla ka alkohol. Teisteks peaeesmärkideks on kvaliteetse ravi- ja rehabilitatsioonisüsteemi tagamine 30 protsendile ning HIV leviku püsiv vähenemine - uute HIV-nakkuse juhtude arv 100 000 elaniku kohta jääb alla 30.

2007. aastal registreeriti Tallinnas 236 uut HIV-nakkuse juhtu ning näitaja 100 000 elaniku kohta oli 59,4.

Sammudena eesmärkide saavutamisel on välja toodud näiteks uimastiennetuse ja seksuaalhariduse rakendamine Tallinna koolides ja lasteaedades vastavalt riiklikule õppekavale ja Tervise Arengu Instituudi (TAI) poolt kavandatavale õpetajate koolitusprogrammile.

Samuti tahab linn vähendada uimastite ja alkoholi kättesaadavust noorte hulgas ning selleks on ette nähtud näiteks alkoholi tarvitamise täielik keeld õpilasüritustel ning range järelevalve tagamine alkoholi kättesaadavust reguleerivate õigusaktide täitmise üle.

Arengukava näeb ette, et selle elluviimiseks kulub aastatel 2009, 2010 ja 2011 ühtekokku 94,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles