Kaheksat Harjumaa liiklushuligaani karistati arestiga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval, 31. jaanuaril määras Harju maakohus arestid kaheksale autojuhile, kes olid kas alkoholi tarvitanuna autoroolis või puudus neil juhtimisõigus.

Määratud arestide pikkused jäid 7 ja 20 päeva vahele, neljal juhul võeti lisakaristusena ära ka juhtimisõigus. Kõiki kohtualuseid on eelnevalt eri liiklusrikkumiste eest korduvalt karistatud.  

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets ütles, et aresti taotleb politsei juhtumitel, kus tegemist ei ole juhusliku eksimuse, vaid süsteemse hoolimatusega. 

Kohus määras 20 päeva aresti 32-aastasele Vladimirile, kes tabati 29. jaanuaril Saku vallas Tõdva-Hageri maanteel alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta autoroolist, olles eelnevalt juhtimisõiguseta sõitmise tõttu juhtimiselt kõrvaldatud.

2011. aasta oktoobris karistati Vladimirit viiepäevase arestiga taas kord juhtimisõiguseta juhtimise eest. Sellest eelnev rikkumine oli mehel sama aasta juulis. 

27-aastasele Kirillile määrati 12-päevane arest ning temalt võeti 12 kuuks ära juhtimisõigus. 13. septembril juhtis ta Tallinnas Lasnamäel sõiduautot, kuigi tal oli varasemalt juhtimisõigus ära võetud.

Kuu aega varem oli ta Lasnamäe tänaval mootorsõiduki roolis alkoholi tarvitanuna. 17. juunil põhjustas Kirill aga Pallasti tänaval liiklusõnnetuse ning sellest teatamise kohustust eirates lahkus õnnestuse sündmuskohalt. 

26-aastast Marti, kes 18. detsembril tabati alkoholi tarvitanuna autoroolist Harku vallas Tallinna-Paldiski maanteel, karistati 7-päevase arestiga. Lisaks võeti mehel 8 kuuks ära juhtimisõigus.

29-aastast Jevgenit, kes 26. detsembril purjus peaga Tallinnas Astangul autot juhtis, karistati 10-päevase arestiga ning temalt võeti juhtimisõigus ära 10 kuuks.

26-aastane Elvis juhtis 27. jaanuari Tallinnas Järvevana teel mootorsõidukit omamata juhtimisõigust, olles eelnevalt samal põhjusel juhtimiselt kõrvaldatud.

Lisaks sellele ületas mees asulas lubatud sõidukiirust mitte vähem kui 32km/h. Kohus määras Elvise karistuseks 12 päeva aresti. 

22-aastasele Sergeile määrati 12 päeva aresti selle eest, et ta 25. novembril juhtis Tallinnas Niine tänaval mootorsõidukit omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust ning olles tarvitanud alkoholi.

22-aastane Dmitri tabati juhtimisõiguseta juhtimiselt 17. novembril Maardu linnas ning temagi oli varasemalt juhtimisõiguse puudumise tõttu juhtimiselt kõrvaldatud.

Mehele määrati karistuseks 10 päeva aresti.
20-aastane Dmitri juhtis 11. detsembri Maardus Maardu teel mootorsõidukit alkoholijoobes.

Mehele määrati 15-päevane arest, mis asendati 30 tunni üldkasuliku tööga. Samuti võeti mehel kuueks kuuks ära juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles