Linnavalitsus kulutas Hiina uusaasta karnevalile 43 700 eurot

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uusaasta karneval Kadrioru pargis 2012. aastal.
Hiina uusaasta karneval Kadrioru pargis 2012. aastal. Foto: Andres Haabu

Linnavalitsus eraldab homme oma reservfondist kultuuriväärtuste ametile 43 700 eurot Hiina uusaasta karnevali kulude katteks.


Eelmisel esmaspäeval tähistati Kadrioru pargis Hiina uue aasta saabumist suurejoonelise karnevaliga ning võeti vastu Vesidraakoni aasta. Kadrioru Luigetiigi ääres avati suur draakonit kujutav jääskulptuur. Skulptuuri avamisel sai näha traditsioonilist draakonitantsu, saateks trummibänd ja tuletsirkus.

Peale jääskulptuuri avamist liikus draakoni juhtimisel õhtu edasi Kadrioru Pillapalu platsile, kus uue aasta tähistamine jätkus suurel laval Pekingi külalisesinejate programmiga, kus publikuni toodi traditsioonilised Hiina tantsud, trummitantsud, Hiina kungfu ning idamaine mustkunst. Õhtu lõpetas muusikasse lavastatud ilutulestik.

Traditsioonilise Hiina uue aasta etenduse kõrval pakuti kahes telgis hiinapärast sööki ja jooki. Pillapalu platsile oli püstitatud suur lava, koos LED ekraani ning muu tarviliku heli- ja valgustehnikaga, samuti lavatagused riietumistelgid esinejatele.

Hiina uusaasta karnevali läbiviimiseks kulus 43 700 eurot, mulluse Hiina karnevali eelarve oli 77 971 eurot. «Eelarve kokkuhoid võrreldes 2011. aastaga on tingitud asjaolust, et kultuuriväärtuste amet on omandanud Hiina uusaasta karnevali korraldamise kogemuse ja teostas seda oma personaliga, samas tagati kultuuriprogrammi läbiviimine samas mahus ja kvaliteedis. Pekingi Linnavalituse Kultuuribüroo katab Hiina külaliste transpordikulud ja artistide honorarid,» selgub linnavalitsuse korralduse eelnõu seletuskirjast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles