Ehituselt alla kukkunud mees suri haiglas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldi 3 ehitusobjekt
Kreutzwaldi 3 ehitusobjekt Foto: Liis Treimann

Eelmise nädala teisipäeval Tallinnas Kreutzwaldi tänaval ehitusobjektil tellingutelt alla kukkunud 38-aastane mees suri saadud vigastuste tõttu nädalavahetusel haiglas.


Juhtumit uuriva tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ivi Abe sõnul liikus PR Betoon OÜ töödejuhataja umbes seitsme meetri kõrgusel tellingutel, millel puudusid äärepiirdelatid.

«Mees taganes, kukkus allolevale tellingule ja põrkus sealt omakorda maa peale. Kiiver kukkus tal peast maha ning mees sai raskeid peavigastusi,» selgitas Abe. «Äärepiirdelatid lebasid objektil maas. Need oleks tulnud viia tellingutele ja lükata piirdepostides olevatesse kinnitusaasadesse – see oleks säästnud inimelu.»

Igal tööandjal on kohustus teha riskianalüüs, et saada teada ettevõttes olevad ohutegurid ja riskid ning võtta tarvitusele meetmed, et riske vähendada või vältida. Kui juhtub tööõnnetus, olgu siis raske või kerge, tuleb tööandjal riskianalüüs uuesti üle vaadata, et kavandada meetmed muutunud olukorras, teatas tööinspektsioon.

Käesoleval aastal on tööinspektsioonis registreeritud 219 tööõnnetust, millest surmaga on lõppenud kaks. 2011. aastal sai tööinspektsiooni esialgsetel andmetel tööõnnetustes vigastada 3540 inimest. Mullu toimus 19 surmaga lõppenud tööõnnetust, lisaks on selgitamisel ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Politsei pole juhtunu kohta esialgu menetlust algatanud. Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Postimehele, et see, kas kriminaalmenetlus algatatakse või mitte, otsustatakse alanud nädala teisel poolel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles