Kaks last sai lastehaiglas kloorimürgituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Peeter Langovits

Täna hommikul said Tallinna lastehaigla taastusravi osakonna veebasseinis kaks last kloorimürgituse, neile anti esmaabi ja nad jäeti haiglasse jälgimisele.

Täna hommikul kella 8.15 paiku said Tallinna lastehaigla 0-korruse basseinis 5- ja 7-aastane laps kloorimürgistuse, teatas Tallinna lastehaigla.

«Laste seisund on stabiliseeritud, mõlemad jäävad haigla vastuvõtuosakonda jälgimisele,» ütles Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Mall-Anne Riikjärv.

Ta lisas, et lastele anti kiiresti esmaabi ja nad jäeti haiglaravile, kella 14.00-ks oli mõlema seisundis märgata positiivset dünaamikat.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul väljendus mürgitus  hingamisteede ärrituses ja väga tugevas köhas. Üks lastest oli seitsme- ja teine viieaastane.

«See oli väga kahetsusväärne õnnetusjuhtum, tehakse kõik ja kindlasti laheneb lapse olukord,» sõnas ta.

Ta lisas, et midagi taolist pole lastehaiglas varem juhtunud.

Lapsed olid taastusravil

«Me saime ise sellest aru, et lastel oli ebamugav basseinis olla,» ütles lastehaigla peaarst Mall Riikjärv Postimees.ee'le.

Õnnetust märkasid tema sõnul nii haigla töötajad kui ka laste vanemad.

Sel hetkel oli lastehaigla kõige suuremas basseinis kaks eelkooliealist last. «Lapsed olid oma põhihaiguse tõttu taastusravil, nad on neuroloogiliste probleemidega, on käinud pikka aega taastusravil,» selgitas Riikjärv.

Tema sõnul vanemad tervisehädade üle ei kurtnud. «Kloor on raskem ja vajub allapoole, emad on pikemad, nii et selle aja jooksul ei tekkinud neil mingeid tervisehäireid,» kinnitas ta.

Tehniline rike

Esialgsetel andmetel põhjustas tehniline rike, ilmselt oli tegemist tsirkulatsioonipumba häirega. «Mistõttu siis, kui hakati sooja vett lisama, see kloor, mis oli torudesse kogunenud, lisandus vette ja hakkas aurustuma ja põhjustas lastel ärritusnähte,» selgitas ta.

Praegu on bassein suletud ning raviprotseduurid seal on lõpetatud. Pärast vahejuhtumit kuulutati välja sanitaarpäev, kutsuti välja hooldusfirma ja asuti otsima võimalust lisaohutusüsteemi paigaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles