Kadriorgu pannakse üles kahemeetrine jääst härg

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto mullu Kadrioru pargis olnud jääskulptuurist.
Foto mullu Kadrioru pargis olnud jääskulptuurist. Foto: Mihkel Maripuu

Hiina uusaastaürituste raames pannakse Kadrioru pargis teist korda üles suured jääskulptuurid, mida tänavu tuleb kokku tosin ning suurim on neist kahemeetrine härg.

Kokku tuleb Kadrioru parki 12 jääkuju ning kahemeetrine härg leiab koha lossi peaukse läheduses, teatas Raepress. Ülejäänute kõrgus tuleb meetri ümber ja need paigaldatakse keskalleele lossiesisesse pargiosasse umbes 100-meetrisele alale.

Jääskulptuure valmistatakse praegu ette Tallinna Külmhoones, pargis seatakse nad üles reedel ning avatakse uusaastapeo raames laupäeval, 24. jaanuaril kell 16.30. Peaskulptuuri, jääst härja valmistab skulptor Tiiu Kirsipuu.

Vanas purskkaevus on kavas näidata valgusinstallatsiooni, mis kujuneks lossi peauksest ulatuva telje lõpetuseks. Kunagi lossi ees olnud purskkaevude südamikesse tulevad tuleskulptuurid.

Varasematel aastatel vanalinnas korraldatud tule ja jää pidu toimus mullu Kadriorus esimest korda ning kujunes vaatamata ebasoodsale ilmale erakordselt rahvarohkeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles