Pommiähvarduse tegija saadeti vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus karistas nädal tagasi ööklubile pommiähvarduse teinud noormeestest üht tingimisi, teist reaalse vangistusega, lisaks peavad nad maksma sundraha ja tasuma tsiviilhagi summa.

22-aastane Cert kallutas ööl vastu 22. jaanuari 21-aastast Indrekut tegema pommiähvardust Tallinna sadama lähedal paiknevale ööklubile Arena 3, vahendas politsei pressiesindaja. Indrek helistas SIM-kaardita mobiiltelefoniga häirekeskusesse ja teatas, et varsti lõhkeb ööklubis pomm. Pommiähvarduse tõttu evakueeriti ööklubist kliendid ja personal ning päästeametnikud kontrollisid ruumid üle, kuid lõhkekeha ei leidnud.

Politsei tabas mehed 25. jaanuaril.

Kohus mõistis mõlemad noormehed kokkuleppemenetlusega süüdi karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel. Kohus karistas Certi neljakuulise vangistusega, millest ta peab kohe ära kandma 14 päeva, ülejäänud karistuse kannab ta tingimisi kaheaastase katseajaga.

Indrekut karistas kohus neljakuulise tingimisi vangistusega 18-kuulise katseajaga.

Kohus rahuldas ka ööklubi 2000-eurose tsiviilhagi, mille mehed nüüd tasuma peavad. Samuti tuleb kummalgi mehel tasuda riigituludesse sundraha teise astme kuriteos süüdimõistmise eest ja kaitsjatasu kokku 285 eurot.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse vanemkomissar Reimo Raivet rõhutas, et politsei tegeleb pommiähvarduste tegijatega täie tõsidusega, üldjuhul ähvardaja ka tabatakse ning lisaks kriminaalkaristusele peab ta hüvitama ka oma teost põhjustatud rahalised kahjud.

«Pommiähvarduse tegemine on tõsine kuritegu, mitte nali,» ütles Raivet. «Iga väär väljakutse võtab politseilt ja päästjatelt ära ressurssi reageerimaks tõelistele ohtudele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles