Mupo nuhtleb patustanud taksojuhte soolaste trahvidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapolitseinikud Raul Raiesmaa (vasakul) ja Jaan Lillesalu kontrollisid esmaspäeval taksosid Kristiine keskuse juures.
Linnapolitseinikud Raul Raiesmaa (vasakul) ja Jaan Lillesalu kontrollisid esmaspäeval taksosid Kristiine keskuse juures. Foto: Toomas Huik

Linnapolitsei taksokontrollid halastust ei tunne – eelmisel reedel sai üks taksojuht musta auto eest 4800, teine 3600 krooni trahvi.



Üheksa aastat taksojuhi ametit pidanud Andri, kes munitsipaalpolitsei liigset tähelepanu peljates oma perekonnanime öelda ei soovinud, kinnitas, et eelmisel nädalal alanud taksokontroll on «õudne».



«Munitsipaalpolitsei tegi eelmisel reedel tohutuid trahve selle eest, et taksod olid väljastpoolt mustad,» ütles Andri. «Ilm oli aga talvine, tänavad lume- ja soolasegused. Paari tunniga olid autod jälle räpased.»



Üks Andri kolleeg sai 4800, teine 3600 krooni trahvi. «Esimesel korral oleks võinud hoiatusena kas või 600 krooniga trahvida,» leidis mees.



Munitsipaalpolitseiameti juhataja Kaimo Järviku sõnul jääb iga linnapolitseiniku otsustada, kui suure trahvi ta taksojuhile välja kirjutab. Kõik sõltub rikkumise suurusest.



Ta lisas, et eelmise nädala lõpus tegid taksokontrollid trahvi kümnetele juhtidele ning ainult kaks neist said karistada musta auto eest. «Meie üks ülesandeid on hoolitseda ka selle eest, et taksod oleksid puhtad, et kliendid sinna sisse istudes oma mantlit või ülikonda ära ei määriks,» tõdes Järvik.



Munitsipaalpolitseiametis taksokontrolli eest vastutav Margo Reiska kinnitas, et nende ametnikud suhtuvad taksojuhtidesse võimalikult inimlikult. «Eelmisel neljapäeval oli külm ja kuiv ilm, trahvima hakkasime alles reede õhtul. Ja see on kohe näha, kas auto on kaua pesemata või hiljuti poriseks saanud,» ütles Reiska.



Taksojuht Andri väitel ei ole talvel lihtsalt võimalik autot pidevalt puhtana hoida. Niisuguse trahvimise asemel peaks munitsipaalpolitsei tema sõnul tegelema tõsisemate asjadega.



Näiteks tegutsevad Sõpruse kino ees jätkuvalt maffiamehed, kes sealt isegi tellimise peale kohale sõitnud takso juhte minema ajavad. Veelgi kummalisem on, et linnapolitsei hakkas sealsamas trahvima tellimuse saanud taksode juhte.



Reiska väitel räägivad taksojuhid niisugustest juhtumitest küll omavahel, aga tegelikult tuleks teatada linnapolitsei telefoninumbrile.



Taksokontrollija Jaan Lillesalu ütles, et mõnesaja krooni suurust trahvi ei ole mõtet ühe või teise rikkumise eest taksojuhile teha, sest see ei pane inimest mõtlema. Kiirmenetluse korras saab taksojuhti trahvida kuni 6000, üldmenetlusega aga kuni 12 000 krooniga.



Lillesalu lisas, et 8-tunnise vahetuse jooksul jõuab kontrollida ligi 30 taksojuhti. Kõige pingelisemad on nädalavahetused kesk- ja vanalinnas, kus esineb palju rikkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles