Kohus saatis loata bussijuhi üldkasulikule tööle

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhi iste. Foto on illustratiivne.
Bussijuhi iste. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus määras täna 30 tundi üldkasulikku tööd bussijuhile, kes tabati liinibussi roolist, kuigi talt oli juhtimisõigus eelnevalt ära võetud.

Üldkasulik töö tuleb mehel ära teha kuue kuu jooksul.

Politsei tabas nüüdseks töötu 55-aastase Andruse liinibussi roolist möödunud aasta 18. novembril Randvere teel. Buss torkas politseinikele silma, sest sõiduk oli halvas tehnilises seisukorras.

Andruselt oli juhtimisõigus eelnevalt ära võetud, kuna ta oli paar kuud varem juhtinud sõidukit alkoholijoobe tunnustega.

Politsei taotles antud juhtumil ranget karistust, sest reisijate veoga käib kaasas suur vastutus, ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalve talituse ülemkonstaabel. «Bussijuht vastutab reisijate elu ja tervise eest, samas on buss oma suuruse tõttu suurema ohu allikaks ülejäänud liiklejatele,» ütles mees. «Seetõttu suhtub politsei bussijuhtide liiklusrikkumistesse eriti rangelt.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles