Kesklinna aasta tegijaks kuulutati ettevõtja Urmas Jürgenson

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Jürgenson renoveeritud Pärli maja ees.
Urmas Jürgenson renoveeritud Pärli maja ees. Foto: Kesklinna valitsus

Eile õhtul Mustpeade Majas toimunud koostööpartnerite vastuvõtul kuulutas Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb välja linnaosa tunnustusauhindade võitjad ning aasta teo.

Aasta teo auhinna pälvis ettevõtja Urmas Jürgenson Pärli kvartali taastamise eest vanalinnas. Korbi sõnul on Pärli kvartali renoveerimine sündmus, mille tähendust vanalinnale on võimatu üle hinnata. «Pärli maja taassünniga lisandus vanalinna aktiivne elu- ja äripiirkond, mis annab võimalust mõõduvõtmiseks teistele kinnisvaraomanikele,» ütles Korb.

Haridusauhind läks Juhkentali gümnaasiumile piirkondliku haridus- ja kultuurielu edendamise ning kultuuriauhind OÜ-le Helina Tilk tallinnapäraste suveniiride arendamise, sõbraliku ärikultuuri ja heategevuse eest.

Kesklinna tunnustusauhinnaks on Karjavärava platsil asuva skulptuuri «Lõbus korstnapühkija» vähendatud autorikoopia.

Alates möödunud aasta oktoobrist oli kõigil kesklinlastel võimalus esitada auhinnale oma kandidaadid, kelle hulgast tegi valiku komisjon, kuhu kuulusid linnaosa vanem, kesklinna halduskogu esimees , Tallinna heerold Jüri Kuuskema, NUKU direktor Meelis Pai ja MTÜ Uue Maailma Selts juhatuse liige Rein Ruutsoo.

Haridusauhinnale kandideerisid lisaks võitjale veel kesklinna direktorite näitetrupp Rõõmurullid lastele kasvatusliku kultuurielamuse pakkumise ja näitlemise kui haridusjuhte ühendava koostöövormi ellu kutsumise eest; klounid Piip ja Tuut lastes heade iseloomuomaduste kasvatamise eest läbi nalja ja naeru; Märt Karmo raamatu «Must-kuldne müts me peas …» autor, kelle teos annab ülevaate hariduselust aastatel 1917-1940; Tallinna Kadrioru saksa gümnaasium heatasemelise hariduse andmise ning Euroopa ühe juhtkeele süvendatud õpetamise eest nin Püha Miikaeli kool heatasemelise hariduse andmise ja Toomkooli klassi avamise eest.

Kultuuriauhinna nominentideks olid Aivar Pohlak Eesti jalgpalli viimise eest EM finaali lävele; MTÜ Crescendo ja Lehari Kaustel Tornikellade laulu ja muude kultuuriprojektide eest; MTÜ Uue Maailma Selts kogukonnatunnet ja paikkondlikku identiteeti arendavate tegevuste eest; ansambli Orthodox Singers dirigent ja juht Valeri Petrov ansambliga korraldatud kontsertide eest; tantsuansambel Nepesedõ tantsukultuuri arendamise ja erinevate rahvaste tantsuloomingu tutvustamise eest; kultuuriprojekt Lift11 installatsiooniloomingu eest; ooperi Parsifal loominguline kollektiiv suurepärase etenduse eest; Kadrioru muuseumid (Vilde, Tammsaare, Mikkeli, EKM väliskunsti muuseum, KUMU, Linnamuuseumi Miia-Milla Manda) silmapaistvate osalusprogrammide eest, mis on toonud turiste ja linnaelanikke Kadrioru asumiga tutvuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles