Muusikaakadeemia plaanib laienemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoone.
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoone. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule kehtestamiseks Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoone laiendamist võimaldava detailplaneeringu.

«Detailplaneering annab võimaluse rajada Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoonele kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega juurdeehitus,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppehoonele kavandatud juurdeehitus on planeeritud krundi Sakala ja Tatari tänava poolsesse külge. Vahetult Sakala tänava äärde jääv hooneosa on kavandatud viie maapealse korrusega. Kontserdi- ja teatrisaali külastajatele on ette nähtud sissepääsud Sakala ja Tatari tänavalt.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoone terviklahenduse saamiseks toimus 1985. aastal arhitektuurikonkurss, mille võitsid arhitektid K. Luts, U. Elmik ja K. Voolaid. Detailplaneeringus kavandatud hoone osa oli võistlustöös ette nähtud rajada teises ehitusjärjekorras.

Ühtlasi võimaldab 1,01 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud Rävala puiestee 16, Sakala 9, Sakala 11 ja Sakala 17 kinnistute detailplaneering rajada Sakala 11 krundil olevale hoonele kuni kahe korruselise peale- ja juurdeehituse ning näeb ette Sakala 9 krundil oleva elamu säilitamise.

Planeeringuala asub linna keskuses ning on hästi ühendatud linna teiste piirkondade, elu- ja töökohtadega. Kontaktvöönd on mitmeotstarbeline, seal asub nii elamu- kui ka ärimaa sihtotstarbega kinnistuid ning on ka riigi- ja kultuuriasutusi.

Olemasolevate ja varem planeeritud hoonete kõrgus varieerub kahest viieteistkümne korruseni. Piirkonna linnaehituslikuks dominandiks on Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia hoone. Kontaktvööndis asuvatest hoonetest kaheksa on tunnistatud kultuurimälestiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles