Koduomanike maamaksuvabastuse tõttu saamata jääv raha võetakse teistelt maakasutajatelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaksu tõstmise vastane protestiavaldus mõni aasta tagasi.
Maamaksu tõstmise vastane protestiavaldus mõni aasta tagasi. Foto: Peeter Langovits

Koduomanikele kehtestatud maamaksuvabastuse tõttu jääb linnakassasse laekumata umbes 8,9 miljonit eurot, see kaetakse täiendava maksulaekumisega maamaksu määra muutmise tulemusena.


2011. aastal oli maamaksumäär Tallinnas 1,5 protsenti maa maksustamishinnast ja eelarves maamaksu laekumiseks kavandatud 21,2 miljonit eurot, selgitas linna pressiteenistus. Finantsteenistuse andmetel laekus mullu maamaksu kokku 22,2 miljonit eurot ning kavandatud eelarve sai täidetud 104,6 protsendiga.

Linnavolikogu määrusega tõsteti alates sellest aastast Tallinnas kehtiv maamaksumäär 2,5 protsendini maa maksustamishinnast. sarnaselt paljude Tallinna lähivaldadega.
Käesoleva aasta eelarves on maamaksust laekuvaks tuluks kavandatud 23,36 miljonit eurot ning see laekub nendelt koduomanikelt, kelle krundi suurus on üle 1500 ruutmeetri või kes saavad kodualuselt maalt tulu, samuti ärimaalt, mille omanikele maksuvabastust ei anta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles