Linn viis Kristiine Prisma alkoholimüügi vaidluse riigikohtusse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kristiine linnaosavalitsus kaebas riigikohtusse edasi ringkonnakohtu otsuse, millega tühistati linnaosa määratud alkoholimüügi keeld Kristiine Prismale.

Linnaosa otsustas Kristiine Prismalt võtta alkoholi müügi õiguse 2007. aasta sügisel, sest pood oli politseile vahele jäänud õlle müümisega alaealisele. Prisma kaebas linnaosa otsuse seejärel Tallinna halduskohtusse, mis pidas müügikeeldu liialt karmiks karistuseks ning samuti leidis kohus, et linnaosavanem langetas otsuse kiirustades.

Linnaosa kaebas seejärel otsuse edasi ringkonnakohtusse, kuid seal jäi otsus linnaosavanema korralduse tühistamisest jõusse.

Pärast halduskohtu otsust ütles Kristiine vanem Mihhail Korb Postimehele, et ta ei jaga kohtu arvamust, justkui oleks alkoholimüügi õiguse äravõtmine kahel korral alaealistele alkoholi müünud poe suhtes ülekohtune. «See pole meie arvates üldse mitte range, noorte alkoholitarvitamine on väga tõsine probleem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles