Tallinna Lastehaiglast saab Tartu Ülikooli tudengite praktikabaas

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Neljapäeval, 26. jaanuaril sõlmivad Tartu Ülikool ja SA Tallinna Lastehaigla strateegilise koostöölepingu, mille kohaselt saab lastehaiglast TÜ partnerhaigla ja tudengite oluline praktikabaas.

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Mall-Anne Riikjärv kinnitas, et lastehaigla on olnud Tartu Ülikooli partner erinevates teadusuuringutes ning viib läbi ka TÜ arstiteaduskonna täienduskursusi.

Riikjärve väitel on leppe sõlmimisel esmatähtsaks teadustöö arendamine lastehaiguste erialadel, aga ka tervishoiuökonoomika ja organisatsiooni juhtimise valdkondades ning  õenduses.

Lisaks on eesmärgiks õppe- ja teadustöö pidev areng ning teaduskraadiga keskastme juhtide osakaalu kasv haiglas.

TÜ lastekliiniku juhataja Vallo Tillmann lisas, et kuigi senine koostöö Tallinna Lastehaiglaga viimasel aastakümnel on olnud tihe, näeb ta suurt potentsiaali selle edasises arengus,  eeskätt teadustöös ja diplomieelses arstiõppes.

Lepe sätestab Tartu Ülikooli ja Tallinna Lastehaigla tihedama koostöö arstide koolitamisel, teadus- ja arendustöö läbiviimisel ja tervishoiupoliitika kujundamisel.

Tallinna Lastehaiglast saab TÜ partnerhaigla, strateegiliselt oluline õppebaas diplomieelse arstiõppe praktika ning residentuuri praktilise õppe läbiviimisel.

Leppe kohaselt kasutab Tartu Ülikool Tallinna Lastehaigla arste külalisõppejõududena, samuti osaletakse teineteise uurimisrühmades ja teadustöös.

Süveneb koostöö TÜ arstiteaduskonna täienduskeskuse ja Tallinna Lastehaigla vahel arstide täienduskoolituste kavandamisel ja läbiviimisel.

Ka nimetab Tallinna Lastehaigla oma esindaja TÜ arstiteaduskonna nõukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles