Galerii: Kadriorus tervitati draakoniaastat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul tähistati Kadrioru pargis Jäädraakoni skulptuuri avamise ning hiina artistide esinemisega idamaa uue aasta saabumist.

Vesidraakoni aasta vastuvõtmine algas Luigetiigi ääres, kus avati Tiiu Kirsipuu teostatud draakonit kujutav kahe meetri kõrgune jääskulptuur. Draakonit tervitati traditsioonilise hiina rituaaltantsu ning tuletsirkuse etendusega. Etteasteid saatis trummiansambel rahvuslikel instrumentidel.

Draakonitantsu esitavad kohalikud võitluskunstide harrastajaid kasutasid oma etteasteks 12-meetrist draakonit, mille Tallinn sai eelmisel aastal kingituseks Pekingilt. Peale jääskulptuuri avamist liiguti draakoni juhtimisel Pillapalu platsile, kus rahvapidu jätkus Pekingi kultuurimeistrite esinemisega.

Näha sai trummitantse, hiina rituaaltantse Minzu Ülikooli tantsijatelt ja kongfu etteasteid Ida Kongfukooli õpilastelt, esines Hiina riiklik tsirkusetrupp. Taevasse tõusis ilutulestik, mis ühendas endas idamaise pürotehnika kaunimaid näiteid, muusikat ning videoinstallatsiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles