Linnaosad kaardistavad ja kaanetavad lahtisi auke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katmata augud Lasnamäel Meeliku tänava kandis.
Katmata augud Lasnamäel Meeliku tänava kandis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnaosavalitsused teevad kindlaks katmata kanalisatsioonikaeve ja muid auke ning kaanetavad need võimalikult kiiresti, et ennetada uusi võimalikke õnnetusi.


Lasnamäe linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu ütles, et pärast laupäevast õnnetust, kui väike tüdruk Meeliku tänava kandis koos koeraga kahe meetri sügavausse kaevu kukkus, andis ta täna hommikul kohe käsu auk kinni katta.

Ta lisas, et Lasnamäel algas lahtiste kaevude ja aukude kaardistamine ning kaanetamine eelmise aasta lõpus ning käib praegu täie hooga edasi. Eesmärk on kõik ohtlikud kohad üles leida, kinnistu omanik kindlaks teha ning teda olukorrast teavitada. Kui linnaosavalitsus laseb ise lahtistele kaevudele kaaned peale panna, siis nõutakse tehtud kulutused omanikult välja.

«Ülevaatuse käigus leidsime mitmel pool, et metallivargad on kaevukaaned ära viinud,» mainis Karu.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et viimase aja üks suuremaid probleeme katmata auguga oli Särje tänava mahajäetud kinnistul, kuid selle augu ajas omanik lõpuks täis.

«Sellel kinnistul oli teisigi kaeve, käisin ise vaatamas ning leppisime arendajaga kokku, et ta paneb aukudele betoonist kaaned peale,» ütles Korp.

Nõmme linnaosavalitsus on kutsunud inimesi üles teavitama lahtistest aukudest ja keavudest ning seda infot ikka aeg-ajalt laekub. Ka linnamajanduse osakonna töötajad ja sotsiaalsetel töökohtadel ametis olevad inimesed käivad lahtiste silmadega ringi ning vaatavad, et kõigil kaevudel kaaned korralikult peal oleksid. Põhiliselt tulevad augud ette tühjadel kinnistutel.

Mustamäe linnaosa vanema asetäitja Indrek Ahlberg ütles, et lahtiste kaevude asukohti kaardistatakse pidevalt. Sotsiaaltöötajatele, kes kortermajades ringi käivad, on ka käsk kätte antud, et kui nad mingit lahtist auku näevad, siis sellest kohe ka teada annavad. Samasugune ülesanne on tänavakoristusfirmade töötajatel.

«Sügisel leidsime ühe koha, kus ei olnud küll päris lahtine auk, aga betoonkaas oli halvasti peal ning see sai paika lükatud,» märkis Ahlberg. «Kui mõni elanik annab teada lahtisest kaevust, siis püüame võimalikult kiiresti reageerida. Otsime omaniku üles ja kui ta kähku ei tegutse, teeme töö ise ära. Selleks kasutame ka töötute abi.»

Põhja-Tallinna linnaosa avalike suhete juht Margus Eek mainis, et tuleb ette juhtumeid, kus metallikratid on minema viinud kanalisatsioonikaevu luugi. Ta lisas, et kodutud niisuguse asjaga üldjuhul ei tegele, peamiselt on süüdlased narkomaanid, kellel raha vaja.

«Me oleme püüdnud nii teha, et kui saame teada mõnest lahtisest kaevust, siis katame selle järgmiseks päevaks kinni, kui just ei ole tegemist nädalavahetusega,» ütles Eek. «Linnamajanduse osakonna juhataja soovitab aga tähelepanu pöörata metalli kokkuostjatele, sest ikka leidub veel kohti, kus võetakse kaevuluuke vastu.»

Eeki sõnul on neil Põhja-Tallinnas enam-vähem teada ka piirkonnad, kus selliseid kaevukaante vargusi tihemini juhtub.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles