Õismäe räämas turu asemele kerkib kaubanduskeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee Maksima Tallinnas.
Tartu maantee Maksima Tallinnas. Foto: Laura Oks

Haabersti linnaosavanema Marek Jürgensoni sõnul on lähiajal Õismäele kerkimas uus kaubanduskeskus, mis asendab tänase räämas turu ja kitsa kauplusehoone nüüdisaegse ning ruumika Kullerkupu Maximaga.

«Õismäe tee 46 kinnistul asuva Maxima kaupluse juurdeehituse ja rekonstrueerimise projekt näeb ette krundile praeguse eklektilise ja amortiseerunud hoonestuse asemele tervikliku ja kaasaegse hoone,» märkis Jürgenson. «Hoone sisemine pilt muutub avaramaks, lisanduvad kala-, kondiitri- ja lihaletid. Puuvilja valik muutub tuntavalt. Tulevikus on riiulite vahel piisavalt ruumi ka käruga liikumiseks.»

Linnaosavalitsuses toimunud eskiisprojekti tutvustus pälvis ümberkaudsete korteriühistute ja äripindade omanike heakskiidu. Jürgenson ütles, et uue kauplusehoone kerkimine muudab paremaks elukeskkonda ja annab täiendavaid võimalusi linnaosa elanike teenindamiseks.

Hoone arhitektuurse lahendusega on taotletud rajatise vastavust otstarbele ja keskkonda sobivust. Kuni 500 ruutmeetri suuruse ehitisaluse pinnaga juurdeehitus projekteeritakse hoonetevahelisele alale. Kauplusehoone kõrgust ei muudeta, turuhoone lahendatakse kauplusega ühtse kontseptsiooni järgi.

Hoone tagumisele küljele nähakse väikeses mahus ette ka teine korrus, kuhu saab paigutada tehnilised ja abiruumid. Hoone kõrgus maapinnast on valdavalt 4,5 meetrit, teise korruse mahus 7,5 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles