Nõva plaanib luua Tallinna lastele sanatoorse kooli

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilauad.
Koolilauad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Nõva vallavanem Aldo Tamm kavatseb veebruaris volikogu ette minna plaaniga luua Nõvale lasteaed-põhikool, mille 3. kooliastmes hakkaksid õppima ka sanatoorset ravi vajavad lapsed, kirjutab Lääne Elu.

Jätkusuutlikkuse piiri ületanud Nõva kool on aastaid otsinud ellujäämisvõimalusi ning kaalutud on orbudekodu, keelekümblust, spordikallakut jms.

Nüüd on vallavanemal kava õpilaskodu laiendada, aga mitte ainult sotsiaalsete probleemidega laste arvel nagu seni, vaid tuua juurde sanatoorset ravi vajavaid kopsu- ja hingamisteede probleemidega lapsi.

«Potentsiaalselt võiks sügisest õppida Nõva kooli 3. kooliastmes 20-30 hingamisteede probleemidega Tallinna last,» ütles vallavanem.

Tamme sõnul ei pruugi kooli põhjalik ümberkorraldamise plaan käiku minna just selle aasta sügisel, vaid hiljem ning läbirääkimisi Tallinnaga peetakse aselinnapeade tasandil ja linnapeale saadetud pöördumise põhjal - Tamme sõnul ollakse pealinnas huvitatud Nõva kandi värskest õhust ja rahulikust keskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles