Kadriorus toimub Hiina uusaastakarneval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina aastavahetuse tähistamine mullu veebruaris Londonis.
Hiina aastavahetuse tähistamine mullu veebruaris Londonis. Foto: AP / Scanpix

Sel laupäeval kell 12 algab Kadriorus suurejooneline Hiina kalendri järgi uusaasta tuleku tähistamine, esimest korda saab Eestis näha ehtsat Hiina uusaasta karnevali.

Pekingi külaliste kavas on hoogsad draakoni- ja lõvitantsud, värvikirevad traditsioonilised lehviku- ja laternatantsud tütarlaste tantsutrupilt ning wushu võitluskunstide etteasted, väiksemate vaatajate rõõmuks näidatakse traditsioonilist hiina nukuteatrit, teatas Raepress.

Kadrioru parki ehib 12 loomakujust jääskulptuuride allee, koos tuleskulptuuridega aitavad need jutustada iidset budistlikku legendi aastate loomisest. Avatud on hiina turg, kus kõhutäiteks pakutakse idamaiseid roogasid.

Kõik üritused on tasuta.

«Hiina uusaasta tulekut tähistatakse Tallinnas esmakordselt,» ütles Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen.

Idee tähistada Hiina kalendri järgi uue aasta saabumist ka Tallinnas sai alguse Tallinna ja Pekingi linnapeade kohtumisel eelmisel sügisel.

Kaugeteks külalisteks Hiinast on nukuteatri näitlejad (China Puppet Art Theatre), Pekingi 2. Keskkooli tantsutrupp (Beijing No2 Middle School Dance Troupe) ja wushu võitluskunstide show-trupp.

Hiina uusaastapeo korraldab Tallinna linnavalitsus koostöös Hiina suursaatkonna, Pekingi linnavalitsuse kultuuribüroo ja Valgusfestivaliga.

Hiina kalendri järgi algab kollase maapühvli aasta 26. jaanuaril kell 9.55 ja kestab 2010. aasta 14. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles