Vanasadama piirkonnas on oodata liikluskorralduse muudatusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanasadam.
Vanasadam. Foto: Mihkel Maripuu

Eile toimus Tallinna Sadama ruumides ümarlauakohtumine, kus arutati sadama ja Tallinna linnavalitsuse koostöövõimalusi Vanasadama ümbruse arendamisel, liikluskorralduse ja üldise turvalisuse parandamisel ning taksoteenuste pakkumise korrastamisel.

Kohtumisel osalesid lisaks Tallinna Sadama esindajatele Tallinna abilinnapea Taavi Aas, Tallinna peaarhitekt Hendrik Mänd ning erinevate linnaametite esindajad.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on ettevõte juba praeguseks teinud Vanasadamas mitmeid muudatusi liikluskorralduse sujuvamaks muutmisel ning plaanib seda teha sadamale kuuluval territooriumil ka sel aastal.

Suuremad muudatused liiklusskeemides hõlmavad aga juba linna tänavaid ning selles osas on Kaljuranna sõnul kindlasti vajalik konstruktiivne dialoog linnaga, et koos leida parimad lahendused.

«Sadamast linna tuleval liiklusel on tegelikult marginaalne osakaal sadamat ümbritsevate teede liikluskoormusele, kuid probleeme tekib lühiajaliselt, kui laevast tuleb korraga maha hulk sõidukeid,» märkis Kaljurand. «Et neid hetki liiklejatele sujuvamaks muuta, tuleb teha juba suuremaid muudatusi liikluskorralduses, mis ei piirdu ainult sadamale kuuluva maa-alaga.»

Aasa sõnul on probleeme Vanasadama ümbruses mitmesuguseid, kuid kõige suuremad liiklustakistused on Sadama tänaval, mille ääres asub ka hotell ning seal pargivad autod. Vastus tuleb leida küsimusele, kuidas laevadelt maha sõitnud autod võimalikult lihtsalt edasi pääseksid. Hotelli juures on ka busside parkimisega probleeme.

Abilinnapea sõnul said nii transpordi- kui kommunaalamet mõtlemisainet, kuidas liikluskorraldust sadama piirkonnas parandada. Ta lisas, et osa asju tuleb võimalikult kiiresti, hiljemalt turismihooaja alguseks korda ajada. Ka taksonduse korrastamisega sadamas on kiire.

«Tallinna soov on tuua linn merele lähemale ning Vanasadama ala on selles osas kindlasti üks linna prioriteete,» ütles Aas. «Loodetavasti saavad ümarlaual väljakäidud ideed ja plaanid võimalikult kiiresti teoks, et liiklus sadamas tipptundidel muutuks senisest ladusamaks ning sadamaalast tervikuna saaks tulevikus mitte ainult värav reisijate jaoks, vaid ka meeldiv paik linnaelanikele ja linna külalistele, kus on mõnus ka lihtsalt niisama aega veeta.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles