Mupo trahvis määrdunud taksot 4800 krooniga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Pealinnas taksokontrolli üle võtnud Tallinna munitsipaalpolitseinikud määras määrdunud ja poriste taksode juhtidele reedel 3600-4800 krooni suuruseid trahve.

«Me ei saa lubada, et inimesi teenindavad taksod oleksid mustad,» ütles Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik tehtud trahvide kohta.

Trahvide kohta Tallinnapostimees.ee`le vihjanud ühe pealinna taksojuhi hinnangul olid määratud karistused ebanormaalselt suured. Tema sõnul olid sõiduteed sel päeval porised, mistõttu ka puhtad autod nobedalt mustaks said.

«Oleks võinud esimese korra eest mingi 600-kroonise trahvi teha või siis hoiatuse, isegi politsei ei tee kiiruse ületamise eest üle 20 kilomeetri tunnis maksimaalseid trahve,» märkis ta.

Järvik märkis, et poriste ilmade puhul suhtutakse sõidukite puhtusse leebemalt, kuid reedel olid miinuskraadid ning juhtidel oli võimalik oma taksod puhtaks teha ja puhaste autodega inimesi vedada.

Ta märkis, et pesi ise neljapäeval oma auto puhtaks ning reedel see küll linnatänavatel sõites kohe poriseks ei läinud.

Järvik ütles, et munitsipaalpolitseinike hinnangul olid trahvi saanud sõidukid porised olnud juba pikemat aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles