Kohus mõistis joomakaaslase tapja pikaks ajaks vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus tunnistas Vladislav Dõmovi süüdi joomakaaslase tapmises ja karistas teda 11-aastase vangistusega.

Lisaks mõistis kohus Dõmovilt riigituludesse sundraha 725 eurot, kaitsjatasu 1343,59 eurot ning ekspertiisitasud 6049,56 eurot.

Ringkonnaprokurör Ainar Koik taotles kohtualusele 12-aastast vangistust, kaitsja Leelo Viil leidis, et süüdistatav tuleks õigeks mõista.

Süüdistuse järgi tappis 41-aastane Vladislav Dõmov mullu 28. märtsil õhtul Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris ühisel alkoholitarvitamisel tekkinud tüli käigus 1952. aastal sündinud mehe, pekstes teda käte ja jalgadega ning pussitades rindu. Kannatanu suri öösel sündmuskohal.

Politsei pidas Dõmovi järgmisel päeval kahtlustatavana kinni ja kohtu loal võeti ta 31. märtsil vahi alla.

Mehe eelvangistuses viibitud aeg arvatakse karistusaja hulka, seega arvestatakse tema karistusaja alguseks möödunud aasta 29. märts.

Mees oli varem viiel korral kriminaalkorras karistatud, viimati mõistis Tallinna linnakohus talle 1999. aastal röövimise eest kuueaastase vangistuse. Lisaks on Dõmov saanud kümnel korral karistada ka väärtegude eest.

Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsiooni, teatades sellest kohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles