Veebruari algul avalikustatakse kesklinna jääspordikeskuse planeering

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinna jääspordihall.
Tallinna kesklinna jääspordihall. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinna kesklinna valitsuse hoones avalikustatakse 3. - 17. veebruarini Suur-Ameerika 14 kinnistule kavandatava jääspordikeskuse detailplaneering.

Tallinna kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on detailplaneeringu koostamise eesmärk ehitada kinnistule rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks sobiv jääspordikeskus koos jäähalli, büroo- ning majutusruumidega, rekonstrueerida jalakäijate tunneli sissepääsuhoone, määrata Tuvi pargi ja Veetorni tänava krundi piirid ning täpsustada teiste planeeritaval alal asuvate kruntide piire ja kasutustingimusi.

Suur-Ameerika tänava äärde kavandatakse kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega jääspordikeskus. Hoone kõrguseks maapinnast jääb kuni 28 meetrit.

Tuvi pargi territooriumile ei ole hooneid kavandatud. Detailplaneeringus on arvestatud 2003. aastal koostatud pargi rekonstrueerimise projektiga, mis on osaliselt juba ellu viidud.

Täiendavalt on ette nähtud teed ja sillad pargi ühendamiseks Suur-Ameerika tänavale planeeritud kompleksi avalikuks kasutuseks mõeldud spordiväljakutega. Atraktiivne juurdepääs Suur-Ameerika tänavalt muudab pargi külastatavamaks.

Autode parkimiskohad on planeeringus viidud Suur-Ameerika 14 krundil kolmele maa-alusele korrusele ja Suur-Ameerika tänava äärde. Kinnistule on kavandatud kokku 434 parkimiskohta. Bussidele on piki Suur-Ameerika tänavat ette nähtud ettesõidu ning lühiajalise peatumise ala. Lisaks on hoone juurde kavandatud 12 avalikult kasutatavat parkimiskohta.

Detailplaneeringu koostamist taotles sihtasutus Lastestaadioni Jäähall ja koostas aktsiaselts Nord Projekt.

Detailplaneeringuga saab 3. – 17. veebruarini tutvuda tööpäevadel Tallinna kesklinna valitsuse hoovimajas (Nunne 18, tuba 32) ja Tallinna linnavalitsuse I korruse infosaalis (Vabaduse väljak 7). Detailplaneeringu jooniste ja seletuskirjaga saab tutvuda Tallinna planeeringute registris aadressil http://tpr.tallinn.ee/tpr
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles