TV3: Kopli kunstigümnaasiumist leiti narkootikumide jälgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults.
Märt Sults. Foto: Liis Treimann

Kopli kunstigümnaasiumis askeldasid täna ennelõunal MTÜ Narkovaba Eesti inimesed. Tegemist oli pilootprojektiga, mille raames võetakse kooli erinevatest ruumidest proove, mis näitab, kas seal on olnud inimesi, kellel on olnud kokkupuudet narkootikumidega.


Selleks kasutatakse FBI tehnoloogiat, mis kasutusel ka Eesti politseis. Esimesena võetakse ette söökla. Proove võetakse väga erinevatest kohtadest. Tõepoolest, üks test näitab, et seal on olnud inimene, kellel on olnud kokkupuuteid amfetamiiniga, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Edasi liigutakse riietusruumi ja ka seal on märke narkootikumidega kokku puutunud isikutest. Seejärel liigutakse edasi mööda korruseid ja klasse. Avastatakse, et seal on viibinud inimesi, kellel on olnud kokkupuuteid kanepiga.

«Iga meepott on ikka mingisuguse tõrvatükiga. Ma ei saa sulle väita 110 protsenti, et siin on paradiis. Kindlasti on olnud mingisugune lontrus. Piisab ühest lontrusest, mis rikub kogu värgi ära,» rääkis kooli direktor Märt Sults.

Selle kontrolli eesmärk ongi kooli teavitamine olukorrast.

«Kui ühes koolis leitakse narkootiliste ainete jääke, siis kogu asja preventatiivne tulemus peaks olema see, et jäägid hakkavad järjest vähenema. Kui tullakse ja tehakse mõne nädala pärast uus test, on see tulemus juba parem, kui eelmine kord. Muu maailma kogemuse järgi on, et kui seda programmi on tehtud pool aastat, on see tulemus vähenenud kuni kolm korda,» rääkis MTÜ Narkovaba kõneisik Raul Rohtla.

Kindlasti kutsutakse selle valguses koolis kokku üldkoosolek, et kõiki olukorrast teavitada ja et õpilased ise saaksid aru, et nad on pideva järelevalve all.

Mõne aja pärast kontrollitakse kooli uuesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles