Liiklus Peterburi tee Loo-Maardu teelõigul avatakse järgmisel nädalal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo-Maardu teelõik.
Loo-Maardu teelõik. Foto: Liis Treimann

Vastavalt täna maanteeameti ja ASi Merko  vahel allkirjastatud Loo-Maardu teelõigu ehituslepingu pikendamise kokkuleppele avatakse liiklus kõnealusel lõigul kolmapäeval, 25. jaanuaril.


Liiklusele jääb esialgu suletuks üks kogujatee lõik ja üks pealesõit ning kogu objekti üleandmise uus tähtaeg on 2012. aasta 30. juuni, teatas maanteeamet.

«Tallinna-Narva maantee mõlema sõidusuuna täies mahus liiklusele avamise eelduseks oli liiklusohtlike puuduste kõrvaldamine teelõigu vasakpoolsel, liiklusele seni suletud niidil ja Loo ristmiku teedel,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puust objekti vastuvõtmise viibimise tagamaid.

«Ülejäänud tööd, sealhulgas asfaldi viimase kihi panek osal lõikudel, liikluskorraldusvahendite paigaldamine ja muu tuleb ehitajal lõpetada juunikuu lõpuks,» lisas ta.

Puusti sõnul näeb sõlmitud kokkulepe ette liikluse avamist ning ka osa kohalike bussiliinide suunamist uutele kogujateedele järgmise nädala kolmapäeval. Sellest reisijate teavitamiseks varustatakse lähipäevil bussipeatused vastavate teavitustahvlitega.

2010. aasta märtsis alanud tööde käigus ehitati Tallinna-Narva maantee 6,8 kilomeetri pikkune teelõik Loost Maarduni 3,7 kilomeetri kuuerajaliseks ja ülejäänud 3,1 kilomeetri ulatuses neljarajaliseks I klassi nõuetele vastavaks maanteeks.

Renoveeritaval maanteelõigul valmis ka kaks eritasandilist ristmikku (Loo ja Maardu) ning osaliselt ehitati ümber Jõelähtme eritasandiline ristmik. Samuti on uuel teelõigul valmimas või valmis 5,8 kilomeetri jagu kogujateid, kaheksa kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, kaks tunnelit ja sild jalakäijatele ning jalgratturitele ning 564 meetri pikkune müratõkkesein. Lisaks sellele ehitati üle Pirita jõe kulgev vana raudteesild ümber jalg- ja jalgrattateesillaks.

Esialgse lepingu järgi oli Loo-Maardu teelõigu valmimistähtaeg 2011. aasta 30. november, kuid osaliselt objektiivsetel, osaliselt subjektiivsetel põhjustel ei olnud võimalik kõiki töid selleks ajaks lõpetada, teatas maanteeamet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles