TV3: kohtutäiturid maadlevad ülehinnatud kinnisvaraga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtutäiturid on hädas hindamisaktidega, mis kinnisvaraturu kõrghetkel on maju hinnanud kordi kallimaks nende praegusest väärtusest.


Nõmmel asuv eramu läheb juba kümnendat korda enampakkumisele, hind on kinnistul langenud juba ligi neli korda, vahendasid TV3 «Seitsmesed uudised».

«Seitsmeste uudistega» konsulteerinud kinnisvaraeksperdi sõnul ei saanud ka kinnisvaraturu kõrgehetkel olla selle maja väärtus kõrgem kui 2,5 miljonit krooni.

Maja omanik peab aga kurbusega pealt vaatama, et juba järgmisel nädalal läheb maja enampakkumisele kümnendat korda ja nüüd ligi neli korda väiksema hinna eest.

Kohtutäitur Elin Vilippus on selle majaga vaeva näinud juba pea aasta. Keeruliseks teeb müügi tihtipeale hindamisakt, millest enamuses pole realistlikud. «Nende aktide hinnaga ei ole viimasel ajal õnnestunud mitte ühtegi kinnisasja müüa.»

Müüki ei tee kergemaks ka asjaolu, et üle poole majast on ehitusloata. Seda ei mainita ei hindamisaktis ega ka City24s üleval olevas reklaamis.

Umbes pooleteise aasta eest hinnangu andnud suurfirma AS Kinnisvaraekspert ei soovi tänaseks lahkunud töötaja hindamisakti kaamera ees kommenteerida.

Kui maja ära ei müüda, läheb arestimisakt ümberhindamisele ning hinnalangetamine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles