ERR: EKA naabrid kardavad ehituse käigus tekkida võivate kahjustuste pärast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogolised kaevamised kunstiakadeemia krundil.
Arheoloogolised kaevamised kunstiakadeemia krundil. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) naaberkinnistute omanikud muretsevad, et uue suure hoone ehitamisel tekitab vibratsioon nende majade konstruktsioonidesse ohtlikke kahjustusi, kuid majadele tehtud ekspertiis näitab, et sellel hirmul ei ole põhjust.

Kui esialgu oli naaberkinnistute omanikele teada, et vana EKA hoone asemel tohib ehitada vaid üheksakordset hoonet, siis nüüd kavandatakse sinna 16-korruselist maja, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu mnt 7 korterelamu omaniku Ester Palmi tütar Kaisa Palm rääkis, et nad ei ole kunagi vaidlustanud EKA huvi siia krundile ehitada, vaid pigem on küsimus olnud see, kas oleks võimalik EKA soove rahuldada olemasoleva detailplaneeringu mahus.

Tallinna linnaarhitekt Endrik Mänd ütles aga, et kehtivas detailplaneeringus oli ehitusõigus antud selliselt, et ehitusõigus üheksakordse maja jaoks ulatus vastu naabermajade seina.

«Hetkel on küll olukord selline, et servapidi on EKA hakanud realiseerima sellist detailplaneeringut, nagu nad ise ette näevad ja see on osutunud naabermajadele otseselt ohtlikuks,» ütles Kaisa Palm, kes on ühtlasi viimane, kellel jagub jaksu kohtuteid tallata.

Kunstiakadeemia tellitud ekspertiisis kinnitab insener Tiit Masso, et on loomulik, et naabrusse uue hoone ehitamine põhjustab olemasolevale hoonele lisavajumeid ja pisidefekte, nagu ka elanikele ebamugavust, aga EKA uue hoone ehitamine naabermajadele ohtu ei kujuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles