Varga tabanud juveeliäri rööviti lühikese aja jooksul teist korda

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahenädalase vahega teist korda kaupluse röövimise üle elanud Juveel OÜ-d aitasid seekord büroohoone tähelepanelikud töötajad, kes ei kõhelnud relvaga ähvardanud kurjategijat piki tänavat tuisus taga ajamast ja teda kinni nabimast.

«Häire anti kohe, valvepatrull tuli paari minutiga kohale ja aitas ka röövlit kinni püüda,» rääkis Juveeli juhatuse esimees Mart Mikli täna keskpäeval toimunud sündmustest, mil 21-aastane mees relvaga ähvardades poodi röövis.

«Kahtlaselt käituvat inimest nägi maja üks töötaja juba enne ning helistas meile, et hoiatada. Seepeale läks maja haldusjuht kontrollima, mis toimub, ning nägi kurjategija ärajooksmist,» kirjeldas ta. Samal ajal fuajees liikunud maja töötaja nägi samuti poest röövli väljumist ning asus samuti pätti taga ajama.

Haldusjuht Mati (kes tagasihoidlikkusest enda teist nime avalikustada ega endast pilti teha ei lubanud) rääkis, et tema läks paanikahäire peale kontrollima ning nägi röövlit majast välja jooksmas, maja üht töötajat tema järel. «Jooksin ka järgi, aga teine mees oli see, kes füüsiliselt ta kinni püüdis, mina läksin appi.»

«Kott oli mehel käes, relvataoline ese ka,» kirjeldas Mati, ent ütles, et hirmu ta ei tundnud – ei jõudnud sellele õieti mõeldagi. Mehed jooksid tagaajamise käigus piki tänavat Forelli tänava otsani, kus tagaajajaid abistas sõiduk, mis põgenejale ette pööras. Mees saadi kätte ja anti üle kiirelt kohale jõudnud politseile.

Sama juveeliäri rööviti ka kaks nädalat tagasi, 29. detsembril, siis pääses kurjategija põgenema seitsme alusetäie kuldkettidega, mille väärtuseks hindas firma juht müügihindade alusel 50 000 eurot.

Sel korral võttis varas kaasa üheksa alusetäit ehteid, ent seal oli sel korral pisut vähem tooteid. «Ei taha spekuleerida, aga üldjuhul on kuldkettidel suurem väärtus ja nüüd oli neid eelmise varguse tõttu poole vähem, rohkem oli sõrmuseid,» rääkis Mikli.

Üks müüjatest oli poes tööl ka kaks nädalat tagasi. Röövli nägu ei olnud kummalgi korral näha, kuid müüja sõnul oli mehe käitumine ja olek samasugune kui eelmise röövi toimepanijal. Esimene kord oli müüjatele šokeerivam, sel korral suudeti adekvaatsemalt reageerida.

Pärast sündmust kogusid politseiuurijad kohapeal tõendusmaterjali ning võtsid tunnistused pealtnägijatelt.

Juveeliäri uksed jäävad täna suletuks, homme lubas juht poe taas avada. «Eks arutame, mismoodi oma turvalisust veelgi parandada. Seekord läks õnneks, saime varga kätte,» rääkis Mikli. Milliseid uusi turvameetmeid nad vahepealsel ajal olid kasutusele võtnud, ei soovinud ta arusaadavatel põhjustel täpsustada, kuid märkis, et nagu näha, oli sellest juba abi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles