Reps: Aaviksoo tahab EKA raha mujal kasutada?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Endine haridusminister ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps peab kahetsusväärseks sihtasutuse Archimedese otsust mitte rahastada Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue õppehoone rahastust, mis lükkab selle valmimise edasi määramata ajaks.


«Archimedese radikaalne otsus rahastamisest loobuda lükkab sisuliselt EKA hoone valmimise määramata ajaks edasi,» selgitas Reps. «Mulle valmistab muret haridus- ja teadusministri Jaak Aaviksoo suhtumine, kes ei mõista olukorra tõsidust ega pööra toimuvale tähelepanu.»

Repsi hinnangul tuleb küsima, kas EKAlt ära võetud raha läheb mõne sellise kõrgharidusobjekti rahastamiseks, mis on Aaviksoole südamelähedasem. «Võib olla on ministri passiivsus tingitud soovist rahastada hoopis mõnda teist objekti?»

«Minister peaks igal rindel võitlema, et nii oluline hoone kui seda on Kunstiakadeemia saaks valmis – isiklikel hinnangutel pole siin kohta,» rõhutas Reps.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles