ERR: Signe Kivi EKA vana maja lammutamist ei kahetse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia tänasel pressikonverentsil teatas rektor Signe Kivi, et kaaluvad sihtasutuse Archimedese otsuse vaidlustada.
Eesti Kunstiakadeemia tänasel pressikonverentsil teatas rektor Signe Kivi, et kaaluvad sihtasutuse Archimedese otsuse vaidlustada. Foto: Raigo Pajula

Kunstiakadeemia (EKA) rektori Signe Kivi sõnul oli nende vana maja nii kehva kvaliteediga, et see tulnuks nagunii lammutada ning ta ei kahetse seda otsust hoolimata uue maja kerkimisele tekkinud takistustest.

Kivi rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et kui valitsus 2008. aasta lõpus otsustas EKA-le Euroopa Liidu tõukefondi raha eraldada, tähendas see, et akadeemia pidi uue projektiga tööle hakkama, vahendas ERR Uudised.

«Muudeti detailplaneeringut, alustati ülikooli väljakolimist ja lammutamist, et arheoloogilisi eeltöid alustada - seda selleks, et püsida kitsas ajalisesgraafikus, nende tööde tegemata jäämisel oleks Archimedese kiri tulnud juba 2009. aasta esimeses pooles,» sõnas Kivi.

Ta ei ole enda sõnul nõus täna haridusminister Jaak Aaviksoo öelduga, et ülikooli hooned on ülikooli enda mure, seni ei ole riik ja haridusministeerium end avalik-õiguslike ülikoolide ruumiprobleemidest distantseerinud ja on neid suurte summadega toetanud.

«Meil on probleem, et toimetame väga piiratud eelarve raamistikus, arvan, et EKA on täiesti erilises olukorras, see pole olnud õiglane ja märgid näitavad, et situatsioon võib muutuda,» sõnas rektor, kes ei ole enda sõnul kaotanud usku lahendust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles