Kunstiakadeemia lepingupartner on äraootaval seisukohal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kaardistati kõik kahjustused Kunstiakadeemia naabermajadel.
Teisipäeval kaardistati kõik kahjustused Kunstiakadeemia naabermajadel. Foto: Toomas Huik

Ehitusfirma Skanska EMV peaks lähipäevil alustama Eesti Kunstiakadeemia (EKA) krundil sulundseina rajamist, kuid sihtasutuse Archimedes eilne otsus mitte rahastada EKA hoone ehitust seab sellegi lepingu kahtluse alla.


Skanska EMV kommunikatsioonijuhi Kristi Saaremetsa sõnul pole EKA esindajad nendega sel teemal veel rääkinud ning ka ehitusfirmas oodatakse uudiseid täna kell 14 algavalt EKA pressikonverentsilt.

Kuigi sulundseina rajamiseks vajalikud metallvaiad on EKA krundile juba kohale viidud, seisab ehituse algus praegu kõrvalmajadele tehtud ekspertiisi tulemuste taga. Nimelt fikseeris sõltumatu ekspert teisipäeval naabermajade seisukorra ning kaardistas kõik seal praegu olevad praod ja kahjustused.

«Enne ekspertiisi tulemuste valmimist ei saa nagunii töid alustada. Need selguvad lähipäevil ja siis vaatame edasi,» ütles Saaremets täna.

Sihtasutus Archimedes teatas eile ootamatult, et ei anna EKA uue hoone ehituseks varem lubatud 12 miljonit eurot, sest pole kindel, et maja suudetakse määratud tähtajaks valmis ehitada.

Peale selle peab EKA 90 päeva jooksul Archimedesele tagasi maksma ettemaksuna saadud 2,25 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles