Astangule kavandatakse uut elamukvartalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astangu piirkond.
Astangu piirkond. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Astangule elamukvartalit rajada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Astangu tänav 7 kinnistu detailplaneering annab võimaluse rajada 8,88 hektari suurusele planeeringualale kokku 16 kolme- kuni kaheksakorruselist korterelamut, ühe ühekorruselise ja kaks kuni viiekorruselist ärihoonet ning eralasteaia.

Planeeritav maa-ala paikneb Haabersti linnaosas Väike-Õismäe vahetus läheduses Astangu elurajooni äärealal. Ala on hoonestamata, haljastatud ja juurdepääsuga Astangu tänavalt. Astangu 7 kinnistu on hooldamata, kohati võsastunud, liigniiske, valdavalt lehtpuude ning üksikute okaspuudega. Ala idapoolsesse ossa jääb Järveotsa oja.

Planeeringus kavandatud lahendus haakub ümbritseva piirkonna arhitektuurse ilmega. Piirkonnas on hea ühistranspordiühendus ning seal asuvad koolid, lasteaiad ja muud ühiskondlikud asutused, mistõttu sobib ala kõige paremini just korterelamute ja ärihoonete ehitamiseks.

Elanikele puhketingimuste loomiseks on piirkonda kavandatud mitmed eri vanuserühmadele mõeldud mänguväljakud ning matkarajad ja kergliiklusteed, piisavalt on jäetud ruumi puude istutamiseks.

Planeeringulahendus võimaldab seni kasutamata, võsastunud ja liigniiske ala heakorrastatud elupiirkonnaks muuta. Samas säilib piirkonnas piisavalt rohelust ja rekreatsioonialasid elamisväärse keskkonna loomiseks. Alale kavandatakse 779 parkimiskohta – nii maa all kui maa peal.

Detailplaneeringu algatamist taotles OÜ Merces.  Planeeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus 20. oktoobril 2010 avalik arutelu. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Vastuvõtmise järel korraldavad Haabersti linnaosa valitsus ja Tallinna linnaplaneerimise amet  detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles