Mutli: Keskerakonnaga seotud kahtlustus puudutab merepäevi ja Võru festivali

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli.
Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli. Foto: Liis Treimann

Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli kinnitas, et nende sihtasutusel ei ole sõlmitud mingeid lepinguid ärimees Jüri Luigega ei ilutulestiku ega mingis muus küsimuses ning Keskerakonna liikmeid puudutavad kahtlustused on seotud hoopis merepäevade ja Võru folkloorifestivaliga.


Mutli teatas Raepressi vahendusel, et riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Ester Tuiksoole esitatud kahtlustus on rajatud kahele episoodile:  15. juulil 2011 merepäevadel korraldatud Krusensterni ilutulestikule, mida tegi ilutulestikufirma Ruf ja 14.-17. juulini 2011 korraldatud Võru folkloorifestivalile, mida ei korraldanud aga Sihtasutus Tallinn 2011 ja mis ei olnud ka selle ametlikus programmis.

«Festivali korraldas Võru maavalitsus ja kultuurikeskus Kannel. Siis pidi Tuiksool küll olema mõju Võru isamaaliitlasest maavanemale, kui siin rääkida mõjuvõimuga kauplemisest,» teatas Mutli.

«Keegi ei ole rääkinud selle asja rahvusvahelisest mõõtmest. Kahjustatud on Tallinna linna ja Eesti riigi maine. Sihtasutuse töö oli viis päeva halvatud ja on seda siiamaani. Oleks võinud meie käest küsida lihtsalt kahe ürituse arvet, selle asemel aga viidi kaasa asutuse server ja terve hulk asjasse mitte puutuvaid dokumente, pluss töötajate telefonid ja arvutid,» märkis Mutli.

Ärimees Jüri Luige kohta sõnas Mutli, et Luik ei ole osutanud kultuuripealinna sihtasutusele ühtegi teenust ega teinud ka mittemingisugust mitte-rahalist koostööd.

Kaitsepolitsei otsis eelmisel reedel läbi kultuuripealinna aastat korraldanud SA Tallinn 2011 ja Keskerakonna kontorid, samuti Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali eluruumid. Hiljem esitati Toobalile ja teisele keskerakondlastest riigikogu liikmele Ester Tuiksoole kahtlustus mõjuvõimuga kauplemises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles