Tervisekaitse ei soovita müra tõttu Laagna tee äärde elumaja ehitada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Tallinna tervisekaitsetalitus on müra ja suure õhusaaste tõttu vastu uue elumaja ehitamisele Laagna tee äärde aadressil Kivila tänav 24.

Linnaplaneerijate palvel analüüsis tervisekaitse Kivila tänav 24 kinnistu ja selle lähiümbruse detailplaneeringut, mis näeb ette 11-korruselise äripindadega kortermaja ehitamist Laagna teest umbes 30 meetri kaugusele.

Tervisekaitsetalitus teatas oma vastuses linnaplaneermise ametile, et arvutuste kohaselt kujuneks müra tase planeeritud maja asupaigas suuremaks, kui on sotsiaalministri kehtestatud müra piirtase taolise hoonestuse korral.

Tervisekaitse tõdes, et lähedalasuvatest elamutest (Kivila tn 20 ja 22) on laekunud elanikelt mitmeid kaebusi seoses Laagna teelt tuleva müraga, mistõttu seal piirkonnas on läbi viidud põhjalikke uuringuid.

«Kivila tänav 22 laekunud kaebuse põhjal teostas Tervisekaitseinspektsiooni füüsika labor müra mõõtmised ning nende analüüsi tulemused näitasid, et müra ületab oluliselt sotsiaalministri määruses kehtestatud müra normtaseme arvsuurusi,» märkis Tallinna tervisekaitsetalituse direktori kohusetäitja Natalja Šubina oma kirjas.

Ta lisas, et Laagna tee on ka suur õhusaaste allikas ja tervisliku elukeskkonna tagamine seal piirkonnas on keeruline. «Seetõttu leiame, et antud alale ei ole sobilik enam juurde elamu sihtotstarbega hooneid planeerida,» märkis tervisekaitse.

Kivila 24 krunt asub paarisaja meetri kaugusel Laagna tee ja Mustakivi tee ristmikust. Krundil on praegu ärimaa sihtotstarve ning seda tahetakse planeeringuga muuta elamumaaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles