Maavanem vaidlustas Loksa suurlaenu kohtus

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvepõrsad.
Eelarvepõrsad. Foto: Lennart Rikk

Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm esitas Tallinna halduskohtule protesti Loksa linnavolikogu otsuse tühistamiseks, millega linn otsustas võtta 10 miljonit krooni laenu.

Maavanem teatas Loksa volikogule juba detsembri alguses, et omavalitsuse laenukoormus ületab seaduses lubatu pea kaks korda ning tegi toona ettepaneku laenu võtmise otsus 15 päeva jooksul ümber vaadata.

Nüüd pöördus maavanem aga otsuse tühistamiseks kohtusse ning istung Loksa laenuasjas on määratud 17. veebruarile.

Loksa linnavolikogu otsustas 10 miljonit krooni laenu võtta 4. novembril ning tahab rahadega rekonstrueerida ja remontida linna haridus-, sotsiaal- ja kultuuriobjekte.

Loksa linn asub küll Harju maakonnas, ent kuna Loksa linnapea Helle Lootsmann on Harju maavanema Värner Lootsmanni abikaasa, volitas regionaalminister järelevalvet teostama naabermaakonna vanema Urmas Tamme.

Valla- ja linnaeelarve seaduse järgi ei või omavalitsuse laenukohustused ületada 60 protsenti eelarveaastaks kavandatud tuludest.

Juba ilma selleta oli Loksa linnal esimese poolaasta seisuga laenukohustusi 54 miljoni krooni jagu, mis moodustas eelarvetuludest arvestuslikult 105 protsenti, märkis maavanem detsembris saadetud kirjas.

Koos uue laenuga oleks linna laenukoormus maavalitsuse arvutuste kohaselt 124 protsenti eelarvetuludest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles