Tallinn hakkab supitalonge jagama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna päeva puhul saavad kodutud söögipoolist ja riideid.
Tallinna päeva puhul saavad kodutud söögipoolist ja riideid. Foto: Toomas Huik

Tallinn hakkab abivajajatele tasuta toitu pakkuma supitalongide alusel, sest pelgab heategevusliku ettevõtmise kuritarvitamist.

Tallinna linn kavatseb ümber korraldada senise supiköögi teenuse ning hakkab linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade kaudu jagama supitalonge, et võimaldada abivajajatel saada kord päevas sooja sööki vähemalt kuni 1. aprillini, teatas Raepress.

Alates advendiajast kuni 7. jaanuarini oli raskustesse sattunud inimestel võimalus Tallinnas iga päev saada sooja suppi. Toitlustamine toimus vahelduvalt aadressidel Maleva 2a, Laevastiku 1a, Akadeemia tee 32, Kopli 79, Raua 23 ja Lai 50 ning söömas käis 180-250 inimest.

Linnavalitsuse andmetel oli aga sööjate hulgas ka heategevusliku aktsiooni kuritarvitajaid.

«Tahame talongisüsteemiga tagada, et suppi saavad tõelised abivajajad - tööpuudusel raskustesse sattunud perede liikmed, haiged ja väetid, ka on sellise korralduse puhul võimalik linnaosade sotsiaaltöötajatel hädalistele ka muud abi pakkuda,» ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Martinsoni sõnul on majanduslanguse, süveneva tööpuuduse ja toimetulekuraskustesse sattunud inimeste arvu märgatava kasvu tõttu vajadus tasuta supiköögi järele aktuaalne.

Tallinnas on supiköögid Punase Risti (Eha 8) ja Päästearmee (Laevastiku 1a) juures, esimene töötab tööpäevadel kell 10-10.30 ja annab suppi kaasa, teine jagab suppi kohapeal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kell 12-15. Linn kavatseb rahastada toitlustamist jätkuvalt seitsmel päeval nädalas, tagades töökulud ja toidumaksumuse.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametis on ettevalmistamisel rahastamistaotlus linna reservfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles