Piritalased protestivad Maxima poe vastu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Sille Annuk

Ligi 15 peret protestib Merivälja tee äärde planeeritava uue Maxima poe ehitamise vastu, sest ei taha oma kodumajade juurde poega kaasnevat müra.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik ütles, et eelmisel nädalal toimus linnaosavalitsuses protestijate, arendajate ja linnaplaneerijate vahel avalik arutelu. Ta lisas, et protestijateks on eelkõige need inimesed, kes jäävad Merivälja tee ja Mähe tee ristmiku juurde planeeritava poe piirinaabriteks ja kes oma koduaknast seda poodi nägema hakkavad.

Terik lausus, et uut Maxima poodi Merivälja tee 80e kinnistul ette nägev eskiis on ehitusloa saamiseks praegu linna erinevate ametkondade vahel kooskõlastusringil ning nii tema kui ka Pirita halduskogu on sellele oma heakskiidu andnud.

«Mina olen seda poe mõtet algusest peale vaadanud kui üht võimalust, et suudame Mähe piirkonda luua ühe poe juurde,» lausus Terik.

Ta ütles, et on samas paljudelt piritalastelt kuulnud positiivseid hinnanguid selle kohta, et linnaossa pood rajatakse.

«Kuid ma saan ka nendest inimestest aru, kes peavad poe ääres elama hakkama,» lisas Terik. «Nende hinnang on teistsugune kui neil, kes veidi kaugemal elavad.»

Linnaosavanema sõnul ei meeldinud protestijatele see, et pood toob piirkonda kaasa täiendavat müra - ventilatsioon, kauba laadimine, suurenev liikluskoormus.

Terik märkis samas, et Merivälja tee 80e kinnistule näeb juba aastaid tagasi vastu võetud detailplaneering ette hotelli ehitamist, kuid nüüd tahetakse hotelli asemel poodi teha. «See idee, et sinna midagi ehitada, pole nüüd küll üleöö tekkinud,» lisas ta.

Maximat vaidluses nõustavad advokaadid märkisid kirjas linnaosavanemale, et Pirita linnaosavalitsuses toimunud avalikul arutelul soovisid protestijad, et Merivälja tee 80e kinnistule ei rajataks kauplust ega ka mingit muud hoonet ning alale tuleks algatada uus detailplaneering.

Advokaadid tõid välja ka selle, et protestijate hinnangul pole sinna kauplust vaja seetõttu, et lähipiirkonnas ei ela ega tule kunagi elama inimesed, kellel ei ole autot ning kõik autoomanikud saavad käia mujal asuvates kauplustes.

Poe rajamist soosib ka linnaosa üldplaneering, mis just toetab lähenemist, et Merivälja tee äärde rajada äri- ja teenindusettevõtteid.

«Oluline on silmas pidada, et Merivälja ja Mähe piirkonnas sisuliselt puudub toidu- ja esmatarbekaupade ning teenuste osutamise keskus,» tõdesid vandeadvokaadid Mikk Lõhmus ja Martin Tamme oma kirjas. «Mitme ruutkilomeetri suurusel elamute alal on ainsaks kaupluseks Randvere tee ääres paiknev üksikute parkimiskohtadega ja alla 100 ruutmeetrise müügisaaliga Mähe pood.»

Maxima sooviks Merivälja tee äärde rajada supermarketi, millest saaks poeketi suurim Tallinnas olev kauplus.

 ARHIIV! Pirita Selver suleb uksed pooleteiseks kuuks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles