Savisaar ei näe sarnasust Riia sündmustel ja Tallinna pronksööl

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et ta ei võrdleks pronksööd ja Riias toimuvate rahutustega, sest Läti pealinnas toimuv on seotud majanduslike põhjustega.

«Ma ei näe siin üldse suuri sarnasusi,» vastas ta ajakirjaniku küsimusele. «Nii palju, kui ma tean Riias toimunust, siis seal oli see seotud majanduslike põhjustega. Peale selle ei joonistunud välja selget rahvuslikku vastasseisu.»

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas Eesti praegune raske majandusseis ning üles kerkinud sotsiaalsed probeemid ei või endaga kaasa tuua Riiaga sarnaseid rahutusi, märkis Savisaar, et ta loodab Eesti valitsuse tarkusele.

«Usun, et iga valitsus on huvitatud sellest, et mitte konflikti teravaks ajada, vaid probleeme lahendada enne, kui need muutuvad lahendamatuteks,» ütles linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles