Tallinnas jätkub matmiskohtade kasutuslepingute sõlmimine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel aastal alustasid Tallinna kalmistud matmiskohtade kasutuslepingute sõlmimist ja praeguseks on sõlmitud üle 26 000 lepingu.


Taotlusi saab esitada ja lepinguid sõlmida kuni 1. jaanuarini 2013 elektrooniliselt Tallinna kalmistute portaalis, vahendas Raepress.

Need, kellel puudub arvuti kasutamise võimalus saavad lepinguid sõlmida linnavalitsuse teenindusbüroos aadressil Vabaduse väljak 7 neljal päeval nädalas. Teisipäevast neljapäevani kella 8.15-17 ja reedel kella 8.15-14.

Kaasa on vaja võtta isikuttõendav dokument ja teada vähemalt ühe hauaplatsile maetu ees- ja perekonnanime ning orienteeruvat surmaaega. Administraator võtab kodanikelt vastu taotlusi ja aitab kohapeal vormistada matmiskoha kasutuslepingu elektroonilist sõlmimist. Tallinna Kalmistud tuletab meelde, et kalmistute kontorites hauaplatside kasutuslepinguid ei sõlmita.

1.jaanuarist jõustunud kalmistuseaduse kohaselt on kohaliku omavalitsusel õigus teha hauaplatsi valdajale ettekirjutus kalmistu korrastamiseks ja selle mittetäitmisel rakendada asendustäitmist või sunniraha, mille ülemmääraks on 640 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles