Taksopargi ristmikule pannakse üles foorikaamerad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla tänav taksoparki ristmiku juures.
Endla tänav taksoparki ristmiku juures. Foto: Toomas Huik

Tallinna transpordiameti korraldatud riigihanke võitis firma Alarmtec, kes peab nüüd kolme kuu jooksul paigaldama taksopargi ristmikule foorikaamerad, mis hakkavad salvestama kiiruseületajaid, punase tule all ristmikule sõitjaid ning ühistranspordiarajal liikuvaid autosid.

Tallinna transpordiameti projektijuht Tiit Laiksoo ütles Postimehele, et foorikaamerate riigihankele laekus vaid üks pakkumine, mille tegi firma Alarmtec, kes on Eesti maanteedele paigaldanud ka kiiruskaamerad.

Tõenäoliselt sel nädala allkirjastatakse leping ning pärast seda on firmal kohustus paigaldada kolme kuu jooksul taksopargi ristmikule foorikaamerad. Need tulevad kahte kohta – Sõpruse puiesteelt ja Endla tänavalt linna poole suunduvatele kõigile sõiduradadele.

Tegemist on pilootprojektiga ning taksopargi ristmik peab näitama, kas on mõtet kaameraid ka mujale üles panna. Maanteedel asuvate kiiruskaameratega sarnaselt jäädvustavad foorikaamerad liikluseeskirja rikkujad ning selle alusel saab politsei trahvi teha.

Laiksoo sõnul ei ole siiani lõpuni selgeks vaieldud probleem, kes peaks foorikaameraid hooldama ja haldama ning ka vastavaid kulusid kandma. Sõlmitava lepingu järgi on aga Alarmtecil kohustus pärast lepingu allkirjastastamist aasta vältel kogu süsteemi hallata. Loomulikult on ka transpordiametil oma kohustused.

Foorikaamerate paigaldamisele Tallinnas andis eelmise aasta novembri alguses oma nõusoleku ka maanteeameti liikluskomisjon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles