EBSi rektori kohusetäitjaks sai professor Arno Almann

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Almann
Arno Almann Foto: Estonian Business School

Alates eilsest on Estonian Business Schooli rektori kohusetäitja professor Arno Almann, kuna kooli rektor Peeter Kross lahkus tervislikel põhjustel ametist.

Kross lahkus ametist 16. novembril tervislikel põhjustel. Professor Almann täidab rektori kohuseid kuni uue rektori ametisse astumiseni. EBSi rektori ametikohale korraldatakse avalik konkurss, kuid veel ei ole teada, millal see juhtub.

Professor Almann on 1974. aastal lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Doktoritöö kaitses ta Tallinna Tehnikaülikoolis 1999. aastal teemal «Kohaliku omavalitsuse teoreetilised alused ja õigusliku korralduse areng Eestis». Talle on omistatud sotsiaalteaduste doktorikraad.

Almann on töötanud erinevatel juhtivatel ametikohtadel nii avalikus kui erasektoris, teadusasutustes ning Euroopa Liidu ja Maailmapanga rahvusvahelise eksperdina Kesk- ja Ida-Euroopa ning Kesk-Aasia riikides. Tema osavõtul on välja töötatud arvukalt õigusakte, mis tagasid Eesti riikliku iseseisvuse taastamise ja iseseisva Eesti õigussüsteemi väljakujundamise.

Almann töötab EBSis 1997. aastast. Alates 2000. aastast on ta EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja ja korraline professor. Tema poolt loetavate õppeainete hulka kuuluvad õiguse entsüklopeedia, avalik haldus ning avalike organisatsioonide juhtimine ja nende õiguslik keskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles