Valgusfoorid annavad vastandlikke signaale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foorid Tartu maanteel.
Foorid Tartu maanteel. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna kesklinnas on ühel ristmikul kummaline olukord, kus ühel pool teed olev foor näitab punast, teisel pool teed olev foor samal ajal aga rohelist tuld, ja vastupidi.


Tegemist on Tartu maantee ja Kivisilla tänava ristmikuga, kus vastandlikke signaale andvad foorid tekitavad jalakäijates segadust. Lähemal uurimisel on näha, et üks foor on valesse asendisse pööratud ning jalakäijate fooritule asemel näevad teeületust ootavad jalakäijad hoopis Tartu maanteelt tulevatele autodele mõeldud foorituld. Jalakäijate foortuli aga on pööratud hoopis kusagile Eesti Kunstiakadeemia krundi suunas.

«Võibolla on mõni auto vastu seda foori sõitnud või on see mõnele huligaanile ette jäänud,» arvas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.
Ta lisas, et valesse suunda pööratud foor ilmselt suuri segadusi ei tekitanud, sest sõidukijuhid jälgivad eelkõige ikka seda foori, mis neil otse ees on ja ei teisel pool teed olev foor neile ilmselt kätte ei paistagi.

«Aga väga hea, et see info on meile edastatud ning ma arvan, et mõne tunni pärast on kõik juba korras. Brigaad sõidab esimesel võimalusel välja seda asja parandama,» ütles Rüütelmaa õhtupoolikul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles