Hans H. Luige eramut rünnanud mees läheb 9 aastaks vangi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kahe aasta eest Murastes süüdatud korteri aken.
Pildil on kahe aasta eest Murastes süüdatud korteri aken. Foto: Raigo Pajula

Kohus mõistis kahe aasta eest ärimees Hans H. Luige Maarjamäel asuvasse elamusse süütepudeli visanud Marek Võrgu üheksaks aastaks vangi. Samuti jäi mees süüdi kahe korteri süütamises.

Harju maakohus tunnistas täna kahe või enama inimese suhtes üliohtlikul viisil toime pandud tapmiskatses süüdi 36-aastase Marek Võrgu ja mõistis ta 9 aastaks vangi, teatas kohtu pressiesindaja.

Karistusaja hulka arvestatakse Võrgule 2005. aastal Jõgeva maakohtu mõistetud karistuse ärakandmata osa ehk üks aasta vangistust ja karistuse kandmise alguseks loetakse vahistamise palve.

Mehelt mõisteti tsiviilhagide katteks välja kokku 70 416 krooni ja 68 senti.
Lisaks sellele peab Võrk maksma riigituludesse ekspertiisitasud üldsummas 78 765 krooni ning sundraha 10 875 krooni.

Rünnak Murastes

Marek Võrku süüdistatakse selles, et ta viskas 2006. aasta 26. novembri öösel kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Harku vallas Murastes asuva korteri aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa aknaklaas ning süttis korteri üks tuba, mis seadis peale korteris viibivate inimeste ohtu ka teiste korterelamus elavate isikute elu, tervise ja vara.

Korteris viibinud inimesed ärkasid ja neil õnnestus tekkinud põleng kustutada. Põlengu kustutamise käigus said need inimesed tervisekahjustusi.

Rünnakud Maarja- ja Lasnamäel

Samuti süüdistatakse Võrku selles, et ta viskas samal ööl veidi hiljem, kella 2.32 paiku kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Tallinnas Maarjamäel asuva eramu aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa akna välimine klaas ning süttis eramu terrass.

Kuritegu jäi temast sõltumata asjaoludel lõpuni viimata, kuna eramus viibinud naisel õnnestus terrassil tekkinud põleng kustutada.

Samal ööl viskas mees kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Tallinnas Linnamäe teel asuva korteri aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa aknaklaas, süttisid korteri üks tuba ja rõdu.

Põleng seadis peale korteris viibivate isikute ohtu ka teiste korterelamus elavate isikute elu, tervise ja vara. Korteris viibinud inimesed ärkasid ning neil õnnestus tekkinud põleng kustutada. Põlengu kustutamise käigus said need inimesed tervisekahjustusi.

Kohtuotsuse peale on menetluspooltel õigus apellatsiooni korras edasi kaevata Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalik kohtuotsusega tutvuda.

Kaitsja kaebab otsuse edasi

Hans H. Luige lähedaste tapmiskatses süüdismõistetud Marek Võrk oli kohtuotsusest löödud ning pole mingi mõrvar, kinnitas tema kaitsja Sven Sillar ERR uudistele.

Ta sõnas, et mees ei ole klassikalises mõttes mingi mõrvar. «Ma olen ikka mõnda mõrvarit näinud, aga ta ei ole mõrvar,» rõhutas ta.

Samuti kinnitas kaitsja, et otsus kaevatakse kindlasti edasi ringkonnakohtusse.

Samal teemal loe ka «Allilmategelased pääsesid Luige ründamise asjus kahtlusest», «Ärimees Luik näeb rünnete taga Laferme vaidlust», «Väidetav süütepudelite loopija kohtub täna Hans H. Luigega», «Süütepudelist põletada saanu paraneb», «Eile rünnati Hans H. Luige lähikondlasi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles