Tallinn loob Nõmme turule kaardimaksevõimalused

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel sügisel nägi Nõmme turg nii välja.
Veel sügisel nägi Nõmme turg nii välja. Foto: Toomas Huik

Eelmisel nädalal Nõmme turgu uuendama hakanud Tallinna linn tahab sealsetesse sisekioskitesse luua võimalused teha kaardimakseid.

Hiljemalt mai keskel avatava ning linnale kuuluva Nõmme turu uuendamiseks on Tallinna tänavuses eelarves 20 miljonit krooni. Muuhulgas on plaanis kõikides sisemüügikioskites luua võimalused kaardimakseterminali paigaldamiseks.

«Iseasi, kui paljud kaupmehed seda kohe tarvitama hakkavad, kuid meie andmetel pole praegu Eestis ühtegi turgu, kus saaks pangakaardiga maksta,» märkis linnaosavanem Rainer Vakra Nõmme Sõnumites.

Linnaosavalitsuse leht kirjutas, et kuigi ümberehituse ajaks on turu territoorium suletud, säilib Nõmme Turu direktori Vello Loki kinnitusel turu tagumises parklas ka ümberehituste ajal kauplemisvõimalus. «Ajutise müügiloa alusel on seal võimalik müüa põllusaadusi,» selgitas ta.

Eile kuulutas linn välja ka hanked Nõmme turu reovee-, sadevee- ja joogiveetrasside väljaehitaja ning elektri- ja sideliinide rajaja leidmiseks.

Vakra sõnul saab taotlusi hankel osalemiseks esitada kuni reedeni, pakkumiste esitamise tähtaeg on esmaspäev, 19. jaanuar.

«Kavade kohaselt lõppevad nädal tagasi alanud lammutustööd 21. jaanuaril, seejärel jätkatakse vee-, kanalisatsiooni-, elektrisüsteemide rajamisega ning uute kioskite ning lettide ehitamisega. Renoveeritud Nõmme turg on kavas avada hiljemalt mai keskpaigaks,» selgitas ta.

Turuplatsi keskele ehitatakse paiksed sisemüügikioskid ning parklapoolsesse serva teisaldatavad välimüügiletid. Tänu teisaldatavatele müügipindadele saab turul tulevikus läbi viia ka vabaõhuüritusi või rajada talvel sobivate ilmastikutingimuste korral liuväli.

Turuplatsi keskele rajatakse väike purskkaevuga haljasala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles