Lilleturu rajamine Viru tänavale on takerdunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepaviljonid Viru tänaval.
Lillepaviljonid Viru tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus soovib Viru tänavale rajada lilleturgu, kuid seal praegu tegutsev firma ei soovi müügipaviljonidest lahkuda.

GMP Grupi lillekioskite kasutusvalduse leping lõppes 31. oktoobril, kuid firma tahab seal edasi tegutseda. Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on linnal aga plaan hakata Viru tänaval hoopis lilleturgu pidama.

«See on põhimõtteline küsimus,» selgitas Sarapuu. «Sellel firmal oli Viru tänav 26 kasutusvalduse leping, mis lõppes 31. oktoobril ja edaspidi tahame seal ise tegutseda ja lillemüüjatele pinda rentida.»

Abilinnapea lisas, et kui Tallinnal on niisugune kinnistu, siis linn ise otsustab, mida sellega teha. Peale GMP Grupile kasutada antud kinnistu on olemas veel osa kõnniteest, kuhu lillemüüjad oma kaupa välja panevad. Selle maa on kesklinna valitsus eraldi müüjatele rendile andnud, kuid see leping lõpeb ka järgmise aasta märtsis.

«Olemegi nüüd lillemüüjatega arutanud, et mõistlikum on samas kohas kujundada lilleturg, kuid teha seda veidi laiemalt ja kenamalt kui praegu,» ütles Sarapuu. «Võimalik, et korraldame isegi väikese ideekonkursi.»

Plaani järgi jääks Viru tänav 26 kinnistu linnale, kes omakorda annab seal tegutsemise ja majandamise õiguse hallatavale asutusele Tallinna Turud. Abilinnapea sõnul läksid GMP Grupiga sõlmitud lepingu tingimuste järgi lepingu lõppedes lillepaviljonid linna kätte.

«See on täiesti uskumatu lugu,» märkis Sarapuu. «GMP väidab, et leping on küll lõppenud, aga nemad sealt ära ei lähe ning elektrit ja muid kommunikatsioone linnale üle ei anna. GMP Grupp on olnud linnale hea partner, kuid nüüd on meil teised plaanid ning võiksime ju soliidselt lahku minna. Nende poolt on see mõttetu vaidlus.»

GMP Grupi juhatuse liige Ants Juhani ütles, et üks tähtaeg saabus tõesti tänavu 31. oktoobril, kuid lepingu tingimuste järgi oli firmal õigus kasutust pikendada.

«Leppisime linnaga ka pikendamise tingimused kokku, paraku asus linn tõepoolest viimasel hetkel kokkulepitust taganema ning soovis anda paviljone kellegi teise kasutusse,» märkis Juhani. Ta lisas, et niisugune plaan ei oleks hea ei linnale, GMP Grupile. lillemüüjatele ega klientidele.

Juhani sõnul on GMP Grupp investeerinud lillepaviljonide rajamisse. «Loodetavasti linn loobub plaanist anda paviljonid kellegi teise kasutusse ning oma headuse poolest tuntud lillemüük Viru tänaval saab ka pikemas perioodis jätkuda,» kinnitas ta.

GMP Grupil oli Tallinna linnaga Viru tänav 26 kinnistu kasutusvalduse leping alates 2006. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles