Pakendikonteinerite ümbrusse koguneb igasugust prahti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valdavalt on Tallinna eri paigus asuvate klaas- ja paberpakendite konteinerite ümbrus puhas, kuid aeg-ajalt tekib konteinerite kõrvale tõeline prügimägi.


Tallinna keskkonnaameti jäätmehoolde osakonna juhatata Kertu Tiitso arvas, et oleks mõistlik, kui konkreetses kohas tegutsev taaskasutusorganisatsioon koristaks ühtlasi oma tegevuse käigus tekkinud prügi. «Me reguleerisime seda Tallinna jäätmehoolde-eeskirjaga, mis sätestab: konteinerite ümber maas olevad pakendid koristab taaskasutusorganisatsioon ja igasuguse olmeprügi, mis on sinna toodud, koristab linnaosavalitsus,» lausus Tiitso.

Näiteks oli eelmisel nädalal suur pudelilasu Pirital Urva tänaval asuva konteineri kõrval. Linnaosavalitsuse avalike suhete nõuniku Priit Pruuli sõnul on linnamajanduse osakond probleemist teadlik. «Osakonna juhataja on antud teemal suhelnud nii Veolia kui taaskasutusorganisatsiooniga ning tundub nii, et viimane on lubanud ka Urva tänava konteineri ümbruse koristada,» ütles Pruul.

Ta lisas, et pakendikonteinerite ümbruse heakord on vaid väike osa suuremast probleemist. «Inimesed viivad ju isegi mööblit metsa alla. Ei saa ju panna kedagi sinna valvama ja neid jälitama. Asjaga tuleb tegeleda ja selgitustööd teha. Praegu maksavad korralikud inimesed oma kaaskodanike käitumise kinni,» nentis Pruul.

Nõmmel tekivad prügihunnikud Raudtee tänaval olevate pakendikonteinerite juurde. «Probleem on selles, et ilmselt mõningad linnaosa elanikud kasutavad lihtsalt ära, et seal on pakendiringluse koht ja sokutavad sinna muud prügi. Pakendiorganisatsioonid ei ole nõus seal ümbrust koristama ja nii käibki linnaosavalitsus aeg-ajalt need kohad üle,» rääkis Nõmme linnaosavanem Erki Korp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles