Savisaar veedab jõulud kodutalus Hundisilmal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Raekoja platsi jõulukuusel advendiküünalt süütamas.
Edgar Savisaar Raekoja platsi jõulukuusel advendiküünalt süütamas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar veedab jõulud kodutalus Hundisilmal koos laste Erki, Maria, Rosina ja Edgariga ning teiste lähedastega.

«Kõik lapsed – Erki ja Maria, Rosina ja Edgar tulevad kohale, ükskõik kus maailma otsas keegi ka ei viibiks,» ütles Savisaar Postimehele. Ta rõhutas, et jõulud ongi tema jaoks eriline aeg just seetõttu, et siis tulevad koju kõik tema lapsed ja lapselapsed. Eriline on ka see, et alates pööripäevast ei lähe päevad enam lühemaks, valgus saab pimeduse üle taas võidu.

Jõululaupäeva keskpäeval kuulutab linnapea juba tavapäraselt Tallinna Raekoja aknast kuninganna Kristiina sõnadega välja jõulurahu. Kohale on oodatud nii linnarahvas kui külalised. Samal ajal tegutseb Raekoja platsil ka jõuluturg ning toimuvad sellega seonduvad kontserdid ja muud ettevõtmised.

Savisaar soovib nii tallinlastele kui kõigile Eesti elanikele eelkõige märkamist ja hingesoojust.

«Märgake enda ümber teisi inimesi. Märgake oma lähedasi ja sõpru, aga ka neid, keda te otseselt ei tunne,» märkis linnapea. «Märgake ka loomi ja loodust. See, et nendel jõuludel ei ole lund, on muidugi natuke kurb, aga ka praeguses ilmas on oma võlud. Võtke aega ja jalutage metsas. Võtke neil lühikestel pühadel aeg maha ja meenutage ka neid, keda enam meie seas ei ole.»

Savisaar lisas, et jõulud on järelemõtlemise aeg. Samas on tore koos lastega tunda siirast rõõmu nii jõuluvanast kui päkapikkudest.

Võrreldes eelnevate jõuludega tõi linnapea tänavust jõuluaega iseloomustades esile selle, et kuusepuud kukuvad ümber, lund ei ole ja ilmad on soojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles